International Radiators

Min: €0 Max: €5Een geschiedenis van innovaties 

International Radiators (IR) maakt reeds meerdere decennia deel uit van de engelse Unipart Group of Companies en fabriceert en distribueert al meer dan 100 jaar koelingonderdelen. IR heeft een zeer lange geschiedenis van innovaties en technische ontwikkelingen in de "heat exchange" domeinen, combineert het allerbeste tussen design en productietechnologiën en is zo reeds generaties lang dé innoverende kracht binnen de automotive koelingwereld.

Het allereerste IR product op de markt was een "honingraat"radiator (genaamd naar de vorm van het "koelnet" tussen de tanks) die gebouwd werd in de fabriek van Peter Serck in 1909 in Leicester (VK). Het Serck-honingraatontwerp is nog steeds terug te vinden in het actuele logo van IR maar wordt, omwille van technoligische ontwikkelingen, in de (koel)industrie niet meer gebruikt. Serck was gedurende verscheidene decennia met stip de grootste koelingsfabrikant in het Verenigd Koninkrijk.
 

International Radiators vandaag de dag 

Vandaag de dag is IR nog steeds de grootste koelingsfabrikant van Europa. Door de in-house ontwikkelingen en met behulp van de meest moderne productiefaciliteiten worden koeldelen voor verschillende industrieën gemaakt. De diensten omvatten tevens innovaties, analyses en tecnische ontwikkelingen om een hoogtechnologisch product voort te brengen.


Geen producten gevonden...